De Decibelles is een Lekkerkerks popkoor dat al bijna 20 jaar de lekkerste pop, soul en Nederlandstalige hits driestemmig vertolkt. Met zo’n 25 vrouwen is elke repetitie een fijne combinatie van hard werken én gezelligheid!

Het koor is eigenlijk per toeval ontstaan. Oprichtster en zangdocente Ingrid Vliegenthart dirigeerde in de jaren ’90 een tienerkoor in Lekkerkerk. De ouders – vaak moeders – die hun kinderen voor de repetities langsbrachten, leek het leuk om zelf ook eens in een groep te zingen. Zodoende werd popkoor De Decibelles in het leven geroepen.

In 2014 droeg Ingrid het stokje over aan haar oud-zangleerling Stefanie Meijer, die toen in het laatste jaar van haar conservatorium-opleiding zat. Sindsdien staat zij vol enthousiasme voor het koor. Haar neef Maarten Vliegenthart voorziet repetities en optreden van prachtig pianospel, en met bijzondere uitvoeringen speelt het koor vaak met hun live band. Repetitie of optreden, het is altijd een muzikaal feestje!

Repetities vinden elke woensdagavond tussen 20:00 en 21:30 plaats (uitgezonderd schoolvakanties en officiële feestdagen). Locatie: sporthal De Bakwetering, Lekkerkerk. Ook eens meezingen of lid worden? Klik hier.